1. Let op: het is erg druk bij onze vervoerders. Meer informatie

    Let op: drukte bij vervoerders. Lees meer

  2. De nieuwe ATX App is live! Download en probeer nu

  3. Gratis verzending in Nederland vanaf € 2.500,-

  4. Onze retourtermijn is verlengd tot 30 dagen

  5. Kopersbescherming en 3 jaar garantie op onze gecertificeerde equipment

Actuele vertragingen

Laatste update:

Vanwege grote drukte bij onze vervoerders kan de bezorging van sommige bestellingen een kleine vertraging oplopen. Mocht je dus een nieuwe bestelling bij ons willen plaatsen, hou er dan rekening mee dat de bezorging daarvan enige vertraging kan oplopen. Wij begrijpen dat het erg vervelend is als je langer op je bestelling moet wachten dan je van ons gewend bent. Onze excuses voor dit ongemak en bedankt voor je begrip en geduld. Indien je nog vragen hebt dan kun je contact opnemen met onze klantenservice.

TransMission

Door grote drukte in het netwerk van onze transporteur TransMission zijn er op verschillende depots helaas vertragingen ontstaan in de bezorging van zendingen. Met name in de regio Almere/Utrecht/Amsterdam en in grote delen van België zijn er momenteel veel vertragingen, waardoor de levering van zendingen enkele werkdagen langer kan duren dan normaal. TransMission werkt met man en macht om de vertragingen weg te werken maar dit gaat erg langzaam omdat er niet genoeg chauffeurs beschikbaar zijn door de krapte op de arbeidsmarkt en door ziektegevallen. Wij vragen je begrip voor deze situatie. Mocht je besluiten om toch een bestelling te plaatsen, hou dan rekening met een grote kans op vertragingen in de levering. Het is mogelijk dat je in de tracking van de zending soms een vreemde status ziet staan zoals 'Gesloten' terwijl je gewoon thuis was, dat betekent in de meeste gevallen dat de transporteur er helaas niet meer aan toegekomen is om jouw zending die dag te bezorgen.

DPD Pakketdienst

Ook DPD Pakketdienst waarschuwt voor vertragingen van enkele werkdagen. Dit wordt veroorzaakt door de grote drukte op dit moment en de krapte op de arbeidsmarkt waardoor zij niet genoeg bezorgers kunnen aantrekken. Daardoor kan de bezorging van pakketjes helaas ook vertraging oplopen. Het kan enkele dagen duren voordat pakketjes worden verwerkt in het centrale depot van DPD en tot die tijd zul je nog geen data in de tracking zien. Het is ook mogelijk dat pakketjes door de drukte direct bij een lokale Parcelshop worden afgeleverd, waar je deze vervolgens zelf kunt gaan afhalen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer de bezorger geen tijd meer heeft om alle bezorgingen van die dag af te maken.