1. Let op: het is erg druk, houd rekening met vertragingen van circa 2 tot 3 werkdagen. Meer informatie

    Vertragingen: circa 2-3 dagen. Lees meer

  2. De nieuwe ATX App is live! Download en probeer nu

  3. Gratis verzending in Nederland vanaf € 2.500,-

  4. Onze retourtermijn is verlengd tot 30 dagen

  5. Kopersbescherming en 3 jaar garantie op onze gecertificeerde equipment

Gewichthefriemen

per pagina
Filteren
Aflopend sorteren

13 Items

per pagina
Filteren
Aflopend sorteren

13 Items

Professionele gewichthefriemen koop je bij Fitness Seller

Een gewichthefriem is onmisbaar bij intensieve krachttraining zoals bankdrukken, deadliften en squatten. Het doel van een gewichthefriem is het bieden van ondersteuning aan de rug tijdens het tillen van zware gewichten. Daarnaast kan een gewichthefriem of powerliftriem helpen om je core op spanning te houden.

Welke riem moet ik kiezen?

Voor krachttraining en powerlifting heb je over het algemeen een riem nodig die over de hele lengte even breed is en die dik genoeg is om voldoende steun te bieden. Zo zijn onze powerlift riemen bijvoorbeeld 10 cm breed en 10 mm dik over de hele lengte van de riem. Zoek  je een riem die meer ondersteuning biedt aan de rug? Dan is een gewichthefriem met contourvorm eventueel een optie voor jou. Ons assortiment bevat o.a. de merken ATX, Fortex en Iron Force.

Gemaakt van kunstleder, leder of nylon

Fitness Seller biedt powerlift riemen en gewichthefriemen aan van kunstleder, echt leder en nylon. Een kunstlederen of lederen gewichthefriem biedt meer ondersteuning dan een nylon gewichthefriem. Daarbij heeft een leren riem het voordeel dat deze zich vormt naar het lichaam van de gebruiker. De nylon riemen zijn echter een stuk goedkoper, dus voor beginners die geen hele zware gewichten tillen is dit een goed alternatief. De nylon riemen zijn ook zachter en drukken minder hard in het lichaam.

Rolgesp, snelsluiting of klittenband

Gewichthefriemen en powerliftriemen zijn verkrijgbaar met drie soorten sluitingen, namelijk een rolgesp, een snelsluiting of een klittenbandsluiting. Het verschil zit voornamelijk in het gebruikersgemak: een snelsluiting of clipsluiting kan met één makkelijke beweging vast of los worden gemaakt en is dus erg handig tijdens wedstrijden. Veel thuissporters kiezen echter voor een klassieke rolgesp en dan is een gesp met een enkele pin gemakkelijker vast en los te maken dan een gesp met een dubbele pin. De meeste nylon riemen hebben een klittenbandsluiting, die natuurlijk nog gemakkelijker vast en los gemaakt kan worden.