1. Let op: het is erg druk, houd rekening met vertragingen van circa 2 tot 3 werkdagen. Meer informatie

    Vertragingen: circa 2-3 dagen. Lees meer

  2. De nieuwe ATX App is live! Download en probeer nu

  3. Gratis verzending in Nederland vanaf € 2.500,-

  4. Onze retourtermijn is verlengd tot 30 dagen

  5. Kopersbescherming en 3 jaar garantie op onze gecertificeerde equipment

Pegboards

Pegboards

per pagina
Filteren
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Filteren
Aflopend sorteren

1 Item

Peg boards koop je bij Fitness Seller

Het Pegboard is een klassiek trainingsapparaat voor lichaamsgewicht trainingen. Deze zeer efficiënte trainingstool vergt het uiterste van de meest ervaren sporters en is niet alleen geschikt voor klimmers maar ook voor krachtsporters en functional fitness atleten die een uitermate getraind bovenlichaam willen creëren. Trainen met een peg board is bovendien de perfecte voorbereiding voor optekken met één arm! De trainingsmethode is heel eenvoudig maar ongelooflijk veeleisend. Met de houten pinnen, ook wel sticks genoemd, klim je het bord omhoog terwijl het lichaamsgewicht afwisselend aan één arm hangt. Tijdens het hangen aan één arm worden de grip, armen, rug, borst en buikspieren enorm zwaar belast. Door het cyclisch hangen aan één arm is Pegboarding intensiever dan bijvoorbeeld optrekken.

Verschillende trainingsvarianten en uitvoeringen

Het basisprincipe van Pegboarding is het klimmen van beneden naar boven. De training kan echter worden verzwaard door na elk level een extra optrekbeweging te maken of door het naar boven en beneden klimmen te combineren. Als je een Pegboard wil kopen zit je goed bij Fitness Seller. Onze Fortex Peg Boards zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen van 122 cm of 244 cm lang.

Handgemaakt voor de hoogste kwaliteit

De Fortex Peg Boards zijn gemaakt van hardhout met een hoge duurzaamheid. Het oppervlak van het hout blijft volledig onbehandeld omdat het onbehandelde hout als voordeel heeft dat zweet van de handen sneller en beter wordt geabsorbeerd, waardoor een optimale grip gewaarborgd is. Vochtigheid kan de grip deels zelfs verbeteren.

Eenvoudige bevestiging aan de wand

Elk peg board wordt geleverd met bevestigingsmateriaal voor montage aan de wand. De peg boards kunnen zowel verticaal als horizontaal aan de wand bevestigd worden en kunnen bijvoorbeeld ook aan de stelen constructie van een rack of rig bevestigd worden. Het inbegrepen bevestigingsmateriaal is bedoeld voor massieve betonnen, stenen of houten wanden. Aan zachte wanden zoals gipsplaten of soortgelijke interieurplaten kunnen de pegboards niet zomaar worden opgehangen, hiervoor zul je een geschikte bevestigingsmethode moeten zoeken. Wil je met een peg board trainen? Let er dan goed op dat je deze stevig en veilig kunt bevestigen.

Uitgebreide trainingsmogelijkheden

Ben je benieuwd waar je onze pegboards precies voor kunt gebruiken? Bekijk onderstaande trainingsvideo voor een korte uitleg over de oefeningen die mogelijk zijn met deze handige trainingstool!