1. Let op: het is erg druk, houd rekening met vertragingen van circa 2 tot 3 werkdagen. Meer informatie

    Vertragingen: circa 2-3 dagen. Lees meer

  2. De nieuwe ATX App is live! Download en probeer nu

  3. Gratis verzending in Nederland vanaf € 2.500,-

  4. Onze retourtermijn is verlengd tot 30 dagen

  5. Kopersbescherming en 3 jaar garantie op onze gecertificeerde equipment

Gewichtsvesten

per pagina
Filteren
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Filteren
Aflopend sorteren

5 Items

Een ATX gewichtsvest voor je next level? Fitness Seller!

Gewichtsvesten zijn een handige en functionele manier om kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren en om extra gewicht toe te voegen aan je trainingen. Met een gewichtsvest kan de belasting van cardiovasculaire oefeningen zoals hardlopen worden verhoogd. Extra gewicht betekent meer calorieën verbranden, omdat je lichaam harder moet werken om het extra gewicht te ondersteunen. Op dezelfde wijze zijn gewichtsvesten de beste manier om plyometrische en behendigheidsoefeningen te verzwaren, omdat ze de belasting verhogen en je dwingen om harder te werken.

Het lichaamsgewicht verzwaren

Een gewichtsvest is ook ideaal om bodyweight oefeningen te verzwaren als je eigen lichaamsgewicht niet meer voldoende is. Omdat het gewicht met een gewichtsvest dichterbij en steviger rondom de romp zit is de beweging tijdens bijvoorbeeld optrekken natuurlijker dan wanneer het gewicht tussen je benen hangt door middel van een dip riem.

Lichaamsdelen anders belasten

Gewichtsvesten zijn ook zeer nuttig voor oefeningen waarbij je een bepaald lichaamsdeel anders wilt belasten dan andere lichaamsdelen. Bij de overhead squat wordt het totale gewicht bijvoorbeeld vaak beperkt door de kracht van de armen om het gewicht boven het hoofd te kunnen houden, terwijl de benen nog genoeg kracht over hebben. Met een gewichtsvest kan het totale gewicht dat de benen tillen worden verhoogd, zonder dat de armen of de grip zwaarder worden belast.

Een hoge kwaliteit gewichtsvest kopen?

Een goed gewichtsvest van hoge kwaliteit is moeilijk te vinden. Gewone gewichtsvesten behouden hun vorm niet of passen zich niet goed aan het lichaam aan, waardoor het instabiele gewicht voor afleiding zorgt of zelfs in de weg kan gaan zitten. Onze Power Vests zijn gemaakt van hoge kwaliteit nylon, zonder elastische of plastic onderdelen. Doordat de vesten verstelbaar zijn zullen deze perfect om je romp passen en stevig aansluiten. Het gewichtsvest zal daardoor niet verslappen of verzakken, ook niet tijdens intensieve trainingen. Het korte model verplaatst het gewicht bovendien hoger op je romp voor optimale bewegingsvrijheid.