1. Onze retourtermijn is nu verruimd naar 30 dagen. Meer informatie.

  2. Gratis verzending vanaf € 2.500,-. Meer informatie.

Ruilen en retourneren

30 dagen bedenktijd

Wij hopen natuurlijk dat je tevreden bent met je aankoop maar als dat niet zo is kun je dat binnen 30 dagen naar ons terugsturen, zo lang het artikel onbeschadigd en compleet is en in de oorspronkelijke verpakking zit (voor zover dat redelijkerwijs mogelijk is). Bekijk het artikel dus gerust van alle kanten maar neem het artikel niet in gebruik.

Heb je het artikel toch al in gebruik genomen of opgebouwd maar voldoet het niet aan je eisen? Dan kun je het artikel alsnog retourneren tegen een deelvergoeding.

Terug naar boven

Uitzonderingen

De volgende artikelen kunnen helaas niet geretourneerd worden:

  • Artikelen die op bestelling worden geproduceerd of die op maat zijn gemaakt, zoals onze geperste staalkabels;
  • Gepersonaliseerde artikelen die worden voorzien van een eigen logo, tekst of ontwerp;
  • Verzegelde artikelen waarvan de verzegeling is verbroken, zoals cd's of dvd's;
  • Artikelen die om hygiënische redenen niet geruild kunnen worden, zoals mondmaskers of zweetbandjes;
  • Bederfelijke waren zoals sportvoeding, zaken van persoonlijke aard en drukwerk zoals posters of instructieboekjes.

Twijfel je of je jouw artikel kunt retourneren? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Terug naar boven

Stappenplan retourneren

Als je een artikel wil retourneren dan kun je het retourformulier uitprinten, invullen en samen met het artikel terugsturen naar ons. Zorg ervoor dat de volgende gegevens correct zijn vermeld op het retourformulier:

  1. Je naam en het bestelnummer of factuurnummer van je bestelling;
  2. Je bankgegevens, zodat wij het aankoopbedrag kunnen terugbetalen;
  3. De gegevens van het artikel dat je wil retourneren;
  4. De reden waarom je het artikel wil retourneren (hoewel wij dit waarderen is dit niet verplicht).

Je bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending en kunt zelf kiezen welke pakketdienst of vervoerder je hiervoor gebruikt. Zorg ervoor dat de producten goed zijn verpakt zodat deze zonder schade hier aankomen. Vraag altijd een verzendbewijs waarmee je de zending kunt volgen, voor het geval de door jou gekozen vervoerder de zending zou kwijtraken.

Na ontvangst van je retourzending zullen wij deze zo spoedig mogelijk verwerken. Dit kan enkele werkdagen tot een week in beslag nemen, afhankelijk van de drukte. Zodra de retourzending door ons is verwerkt krijg je per e-mail bericht van ons.

Wil je ons retourformulier niet gebruiken? Dan kun je ook het modelformulier voor herroeping gebruiken.

Terug naar boven

Terugbetaling en ruilen

Je ontvangt per e-mail bericht zodra je retourzending door ons is gecontroleerd op defecten en gebruikssporen. Als de retourzending is goedgekeurd zal de terugbetaling binnen enkele dagen worden afgerond (doch uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping). Wanneer je de gehele bestelling retourneert zal het volledige aankoopbedrag terugbetaald worden, inclusief de verzendkosten van je bestelling. Wanneer je slechts een deel van de bestelling retourneert wordt enkel het aankoopbedrag van de geretourneerde artikelen terugbetaald en niet de verzendkosten. Eventuele retourkosten zijn voor rekening van de klant.

Wij ruilen geen artikelen. Artikelen die aan ons worden geretourneerd zullen worden terugbetaald. Als je liever een ander artikel wilt ontvangen dan kun je een nieuwe bestelling plaatsen voor het gewenste artikel. Een nieuwe bestelling staat los van je retourzending, dus je zou deze al meteen kunnen plaatsen in onze webshop. Als je liever wacht tot wij de retourzending en terugbetaling van je oude bestelling hebben verwerkt dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Terug naar boven

Deelvergoeding

Als je een artikel al in gebruik hebt genomen of als je een toestel al hebt opgebouwd kunnen wij deze in de meeste gevallen niet meer als nieuw verkopen. Je mag het artikel dan toch gewoon binnen 30 dagen terugsturen maar bij zichtbare gebruikssporen of montagesporen krijg je dan een deelvergoeding. Wij zullen altijd een redelijke waarvermindering hanteren maar over het algemeen kan worden uitgegaan van een deelvergoeding van 75% van het aankoopbedrag. Je mag een artikel dus altijd kort en voorzichtig uitproberen om te zien of het voldoet aan je verwachtingen maar let er dan op dat er geen beschadigingen of gebruikssporen ontstaan. Als je een toestel bijvoorbeeld eerst wil monteren om het volledig uit te proberen dan raden wij aan om gebruik te maken van kunststof onderlegringen en vergelijkbare beschermers om beschadigingen aan de gevoelige lak te voorkomen, zodat het toestel eventueel weer zonder waardevermindering geretourneerd kan worden. Wanneer een artikel langer of intensiever gebruikt is, of als een artikel defect is of dusdanig beschadigd of is dat de werking ervan is verminderd, dan kun je het artikel helaas niet meer retourneren, ook niet tegen een deelvergoeding.

Artikelen die zijn uitgezonderd van retourneren komen ook niet in aanmerking voor een deelvergoeding.

Terug naar boven

Kosten en risico

Eventuele kosten voor de retourzending zijn voor je eigen rekening. Het is niet mogelijk om een artikel op kosten van Fitness Seller retour te sturen. Hou er rekening mee dat het terugsturen van zware gewichten en grote fitnessapparatuur erg duur kan zijn. Als artikelen te zwaar of te groot zijn voor de pakketdienst moeten deze via een transporteur verzonden worden. De exacte kosten zijn afhankelijk van het gewicht en de afmetingen van de artikelen, dit kan bijvoorbeeld oplopen tot meer dan 13 euro voor een pakket tot 30 kg en meer dan 100 euro voor zeer grote en zware pallets.

Je verstuurt de retourzending altijd op eigen risico. Fitness Seller is niet aansprakelijk voor het beschadigen of zoekraken van geretourneerde artikelen. Vraag daarom altijd een verzendbewijs aan de pakketdienst of transporteur en bewaar deze goed. Je kunt een zending tegen extra kosten eventueel ook verzekerd of aangetekend terugsturen. Het is uiteraard ook mogelijk om een artikel zelf terug te brengen naar ons magazijn in Sittard (LET OP: tot eind 2021 zijn wij gesloten vanwege verbouwingen en is het helaas ook niet mogelijk om zelf iets terug te brengen naar ons magazijn).

Terug naar boven

Het verpakken van retouren

Artikelen die retour worden gestuurd dienen onbeschadigd en compleet bij ons aangeleverd te worden. Artikelen die beschadigd zijn of niet compleet zijn komen niet in aanmerking voor retourneren. Zorg er daarom altijd voor dat artikelen goed zijn verpakt als je deze terugstuurt. Het retourneren van kleine en lichte artikelen spreekt voor zich maar zware en grote artikelen zoals gewichten of fitnessapparatuur vereisen meer aandacht.

Als de originele doos of verpakking te erg is beschadigd om opnieuw te gebruiken dan kun je het artikel in een nieuwe doos verpakken. Het ontbreken van de oorspronkelijke verpakking kan in sommige gevallen echter wel een waardevermindering betekenen. Schadegevoelige onderdelen van metaal of gietijzer dien je altijd individueel in te pakken, bijvoorbeeld in plastic of papier, voordat je deze samen in een doos stopt. Als je dat niet doet kunnen de onderdelen namelijk langs elkaar bewegen waardoor lakschade kan ontstaan. Zorg er bovendien altijd voor dat losse onderdelen strak zijn verpakt en dat de doos is opgevuld met voldoende opvulmateriaal, zodat de losse onderdelen niet door de doos kunnen bewegen.

Grote toestellen en andere speciale apparatuur dienen met veel zorg getransporteerd te worden. Neem contact op met onze klantenservice als je zelf geen transporteur kunt regelen, wij kunnen de zending dan laten afhalen door onze transporteur. De kosten voor het afhalen worden in dat geval door ons in rekening gebracht. Je kunt de afhaalkosten op voorhand bij ons opvragen zodat er achteraf geen verrassingen zijn.

Terug naar boven