1. Let op: het is erg druk, houd rekening met vertragingen van circa 2 tot 3 werkdagen. Meer informatie

    Vertragingen: circa 2-3 dagen. Lees meer

  2. De nieuwe ATX App is live! Download en probeer nu

  3. Gratis verzending in Nederland vanaf € 2.500,-

  4. Onze retourtermijn is verlengd tot 30 dagen

  5. Kopersbescherming en 3 jaar garantie op onze gecertificeerde equipment

Power Bands overzicht

100% pure rubber. Onze Powerbands kennen een enorme weerstand.

Power Bands zijn uitstekend geschikt voor weerstandstraining en dynamische krachttraining. Fitness-Seller.nl biedt het meest uitgebreide assortiment van weerstandsbanden aan in de Benelux. Onze Power Bands zijn gemaakt van de beste kwaliteit rubber en zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes met unieke, flitsende kleuren. Daarnaast bieden wij ook verschillende handige accessoires aan om je weerstandstraining compleet mee te maken.

Wat zijn Power Bands? Wat zijn weerstandsbanden?

Power Bands zijn onze naam voor de weerstandsbanden die steeds vaker worden gebruikt voor fitness, krachtsport en nog veel meer toepassingen. Weerstandsbanden zijn elastische banden die de spieren tijdens het trainen een doelgerichte weerstand kunnen bieden. Op die manier wordt elke oefening duidelijk effectiever, waardoor je je trainingsdoel sneller kunt bereiken. Naast de Power Bands bieden wij ook zogenaamde Shorty Bands en Mini Bands aan, welke een kleinere en dunnere uitvoering van de normale Power Bands zijn.

Waarvoor kan ik Power Bands gebruiken?

Power Bands kunnen toegepast worden in vrijwel alle trainingsvormen en zijn onder andere ideaal voor rekken en strekken, blessurepreventie en revalidatie, ondersteuning bij optrekken (calisthenics), het trainen van uithoudingsvermogen en snelheid, doelgerichte spieropbouw en andere krachttraining. Power Bands zijn prima te gebruiken voor alle niveaus, van beginners tot professionele atleten.

Waar en wanneer kan ik met Power Bands trainen?

Altijd en overal. Of je nu thuis, onderweg, op vakantie, op kantoor of aan het joggen bent – met weerstandsbanden en fitnesselastieken kun je overal trainen, waar en wanneer je maar wilt. De Power Bands worden niet voor niets de kleinste sportschool ter wereld genoemd.

Waar kan ik de juiste oefeningen vinden?

Het bijzondere aan Power Bands en andere weerstandsbanden en fitnesselastieken zijn de trainingsvideo's. Er zijn online talloze trainingsvideo's te vinden die ontwikkeld zijn door deskundigen en waarmee je begeleid wordt door ervaren trainers voor een hoge trainingskwaliteit. Zo kun je eenvoudig precies die oefeningen zoeken die het beste geschikt zijn voor jou en voor jouw trainingsdoelen.

Welke weerstandsband is het beste geschikt voor mij?

De dunne Mini Bands zijn verkrijgbaar in vijf verschillende sterktes, van beginners tot professionals. Hoe hoger het trainingsniveau, hoe groter de weerstand en des te intensiever de training. Voor nog meer trainingsmogelijkheden zijn de 30 cm lange Shorty Bands of de 104 cm lange Power Bands verkrijgbaar. Deze zijn geschikt voor talloze toepassingen en oefeningen. Het vinden van de juiste weerstand is onder andere afhankelijk van factoren zoals je eigen kracht, je gewicht, je uithoudingsvermogen en je trainingsdoelen. De weerstand van elke weerstandsband is terug te vinden bij de specificaties op de productpagina. Bekijk ook de verschillende accessoires die verkrijgbaar zijn om je training met weerstandsbanden nog veelzijdiger te maken.

Door de felle kleuren, de ongelooflijk goede prijs-kwaliteitverhouding en natuurlijk door de effectieve training zijn de Power Bands leuk en uitdagend om mee te trainen. Probeer het zelf!