1. Belangrijke mededeling: het is erg druk in onze winkel, houd rekening met vertragingen van circa 5 tot 7 werkdagen. Het afhalen van bestellingen is tijdelijk niet mogelijk. Meer informatie.

  Verzendvertraging: circa 5 tot 7 werkdagen. Afhalen is tijdelijk niet mogelijk. Meer informatie.

 2. Welkom in onze nieuwe webshop!

  Heb je suggesties of ben je een bug tegengekomen? Laat het ons weten.

  Laat ons weten wat je ervan vindt.

8 oefeningen met Mini Bands

8 oefeningen met Mini Bands

Onze mini bands zijn de kleinere – en dunnere – uitvoering van onze shorty bands en power bands. Maar laat je niet foppen door het kleine formaat van deze weerstandsbanden. Ze bieden je een hoop weerstand en je kunt er een heleboel mee.

Mini bands kennen verschillende toepassingen. Zo worden ze gebruikt voor blessurepreventie en revalidatiedoeleinden, maar je kunt ze ook gebruiken om op te warmen of om gewone krachtoefeningen effectiever te maken. Mini bands worden vaak gebruikt voor het onderlichaam – voor benen en billen – maar ze zijn in feite ook geschikt voor je bovenlijf.

Mini bands zijn vooral heel flexibel. Letterlijk, maar ook figuurlijk. Je kunt ze gemakkelijk meenemen – naar de sportschool of  bijvoorbeeld op reis. Met vijf verschillende weerstandsniveaus, is er een mini band voor elke gewenste trainingsintensiteit. Je kunt mini bands gebruiken bij ontelbaar veel oefeningen. Met onderstaande acht oefeningen kun je alvast aan de slag.

Push-ups met mini bands

Bevestig de mini bands vlak boven je ellebogen. Zo helpen ze je bij het concentrische deel van de beweging, ofwel het eigenlijke opdrukken. Op deze manier wordt de oefening in feite makkelijker en kun je meer herhalingen doen. Je kunt ook een extra dimensie aan deze traditionele lichaamsgewichtoefening geven door de mini bands om je polsen te bevestigen en zo je push-ups te doen. Dit zorgt voor meer spierspanning in je armen en schouders.

Lateral raises met mini bands

Lateral raises, of zijwaarts heffen, kan óók met mini bands. Wikkel het ene uiteinde van de mini band om je pols en houd het andere ter hoogte van je middel vast met je andere hand. Hef je arm nu zijwaarts. Je zult in toenemende mate weerstand ondervinden, wat zorgt voor een goede piek contractie.

Mini band lateral walks

Bevestig een mini band vlak boven je knieën. Buig lichtjes door je knieën en zet een x-aantal stappen naar links en evenveel terug. Zet grote passen, zodat je echt weerstand ondervindt van de bands. Dit is een prima oefening voor je benen en billen.

Glute bridges met mini bands

Deze traditionele oefening voor je billen wordt nóg effectiever door een mini band vlak boven je knieën te bevestigen. Doordat je wordt gedwongen je benen naar buiten te drukken, zorgt dit voor extra spanning op je benen en billen.

Planks met mini bands

Planks voel je met name in je core. Door een mini band om je enkels te bevestigen, voel je de oefening voortaan ook in je benen. Streef ernaar de plank-positie één minuut vast te houden.

Squats met mini bands

Of je nu bodyweight squats doet of barbell squats: het dragen van mini bands vlak boven je knieën helpt je bij een correcte uitvoer en zet je heupabductoren extra aan het werk. Probeer het maar eens!

Overhead triceps extensions met mini bands

Tricepsstrekken boven het hoofd kan ook prima met een mini band. Houd een mini band in je rechterhand en strek je arm boven je hoofd. Houd je bovenarm haaks op de vloer en buig je elleboog. Pak het andere uiteinde van de mini band achter je rug langs beet met je andere hand en strek nu je rechterarm.

Bench press met mini bands

Veel mensen houden hun ellebogen niet dicht genoeg bij hun lijf bij het bankdrukken. Mini bands bieden soelaas. Bevestig bij het bankdrukken een mini band boven je ellebogen en je wordt min of meer in de juiste positie gedwongen. Bovendien helpen ze je in de bodempositie van de oefening. Handig als je moeite hebt met het gewicht van je borst te drukken.

Heb jij wel eens mini bands gebruikt in je training? Wat voor toepassing heb jij ervoor? Deel je ervaringen met onze volgers!

Gerelateerde berichten
 1. De unieke voordelen van weerstandsbanden De unieke voordelen van weerstandsbanden Power bands zijn enorm veelzijdig: ze worden gebruikt om op te warmen, voor revalidatiedoeleinden en in combinatie met losse gewichten.

Gerelateerde producten

  1. ATX Mini Bands
   ATX Mini Bands

   v.a. € 2,50 incl. btw