1. Belangrijke mededeling: het is erg druk in onze winkel, houd rekening met vertragingen van circa 3 tot 5 werkdagen. Het afhalen van bestellingen is tijdelijk niet mogelijk. Meer informatie.

  Verzendvertraging: circa 3 tot 5 werkdagen. Afhalen is tijdelijk niet mogelijk. Meer informatie.

 2. Gratis verzending vanaf € 2.500,-. Meer informatie.

 3. Onze retourtermijn is nu verruimd naar 30 dagen. Meer informatie.

De juiste sportvloer kiezen

De juiste sportvloer kiezen

De basis van iedere homegym en sportschool: de vloer. Lees hier meer over onze sportvloeren.

Een sportvloer of fitnessvloer heeft, afhankelijk van de toepassing, verschillende functies. Zo biedt een goede vloer allereerst het nodige comfort bij het doen van grondoefeningen zoals push-ups en sit-ups. Ook hygiëne speelt een rol. Een goede vloer moet vocht snel en eenvoudig afvoeren en gemakkelijk schoon te maken zijn.

In een omgeving waar vooral met losse gewichten (barbells, dumbbells, kettlebells) wordt getraind, dient een vloer vooral ter bescherming van ondergrond én trainingsmateriaal, waarbij de vloer naast schokabsorptie tevens zorgt voor geluidsdemping. Bij het afwerpen van gewichten, zoals bij het gewichtheffen en Crosstraining, is een geschikte ondergrond een absolute must – óók wanneer er getraind wordt met bumper plates.

Tot slot vergroot een goede vloer vanwege de antislipeigenschappen de veiligheid bij het trainen, door te voorkomen dat mens en apparatuur wegglijden.

De meeste sportvloeren – of het nu matten, puzzelmatten of tegels zijn – zijn gemaakt van speciaal rubber(granulaat). De kwaliteit van de vloer wordt in principe bepaald door de dikte en dichtheid van het rubber, waarbij gegoten rubber een hogere kwaliteit biedt dan geperst rubber. Ongeschikte vloeren deuken permanent in onder zware en intensieve belasting, slijten sneller, voeren vocht niet goed af en vormen vanwege het gebruikte materiaal en de slechte hygiëne mogelijk zelfs een risico voor de gezondheid.

Rubbermatten

Verkrijgbaar in afmetingen van 50 x 50 cm tot 200 x 100 cm, is deze 10 mm dikke rubbermat geschikt voor plaatselijk gebruik of om een hele ruimte te bekleden. Zo heb je al aan enkele matten genoeg om de omgeving van je rack of fitness-/krachttoestel te stofferen.

Deze mat is ook op rol verkrijgbaar, voor het bekleden van grotere oppervlakten. Je hebt dan de keus uit een dikte van 8 mm en 10 mm. Er is ook een variant van 8 mm met een extra hoge dichtheid.

Rubbermatten kunnen eenvoudig in banen worden gelegd – los, of naar wens verlijmd of geplakt met dubbelzijdige tape.

Afwerpmatten en platforms

Afwerpmatten zijn, zoals de naam al suggereert, bedoeld voor het (van grote hoogte/boven het hoofd) afwerpen van gewichten, zoals gewoon is bij het gewichtheffen en ook Crosstraining. Met een dikte van 4 cm zijn deze afwerpmatten veel dikker dan standaard rubbermatten.

In ons assortiment hebben we een prima afwerpmat van geperst rubber en een topkwaliteit mat van gegoten rubber, van het premiummerk ATX. Deze laatste mat is duurzamer en zwaarder belastbaar dan de eerste, en uitermate geschikt voor het creëren van een gewichthef- of deadliftplatform.

Serieuze gewichtheffers en powerlifters zijn misschien eerder geïnteresseerd in een kant en klaar gewichthefplatform of deadliftplatform. In de gespecialiseerde sportschool mogen dergelijke platforms niet ontbreken.

Rubberen puzzelmatten

In plaats van een rubbermat kun je ook kiezen voor een puzzelmat. Bijvoorbeeld deze mat van 100 x 100 cm, verkrijgbaar in de diktes, 1,7 cm en 2 cm. Voordeel van deze matten is dat ze eenvoudig in elkaar te puzzelen zijn en het niet nodig is ze te verlijmen. Deze matten kunnen worden afgewerkt met (aflopende) randen en hoeken.

Deze mat van 1,2 cm dik kan op praktisch elke ondergrond worden gelegd. Bestaande vloerbedekking als hout en tapijt hoeft niet te worden verwijderd. Bijkomend voordeel van deze matten is dat de ondergrond niet egaal hoeft te zijn en kleine oneffenheden worden getolereerd.

Dun, maar met een extreem hoge dichtheid, is deze puzzelmat, die een hoge demping en schokabsorptie koppelt aan een dikte van slechts 8 mm.

Foam puzzelmatten

Voor bijvoorbeeld groepslesruimten, waar niet met (zware) gewichten wordt getraind, zijn er foam puzzelmatten. Deze matten zijn gemaakt van schuimrubber en zijn naast bescherming vooral gericht op het bieden van comfort en veiligheid. Ook ideaal voor het doen van aerobics thuis.

Deze puzzelmatten tot slot zijn verkrijgbaar per vier stuks, met een totale oppervlakte van 1,25 x 1,25 m.

Rubbertegels

Ben je op zoek naar een zeer hoge mate van schokdemping en -absorptie? Deze rubbertegels van 100 x 100 cm zijn verkrijgbaar in een dikte van 2 cm en 3 cm. Deze tegels zijn ideaal voor het volledig bekleden van een ruimte, of een groot deel daarvan, maar je kunt ze in principe ook plaatselijk gebruiken, bijvoorbeeld onder een krachttoestel. In dat geval is het verstandig ze af te werken met aflopende randen, zodat je er niet over struikelt.

Deze rubbertegels van 50 x 50 cm zijn 3 cm dik en op aanvraag zelfs verkrijgbaar in diktes van 4 tot en met 10 centimeter, voor een extreem hoge mate van schokdemping en schokabsorptie.

Volledig assortiment sportvloeren

Bekijk hier ons volledig assortiment sportvloeren, waaronder kunstgras en kunstgrastegels, voor het doen van oefeningen met de prowler of sled.

Heb jij een speciale vloer in je homegym? Of ligt er ‘gewoon’ beton, laminaat of tapijt? Deel je reactie met onze volgers.

Gerelateerde berichten
 1. Thuis sporten in je eigen homegym Thuis sporten in je eigen homegym Hoe richt je een goede homegym in? Wat is essentieel en wat optioneel? Wij helpen je op weg!
 2. Halterschijven kopen Halterschijven kopen Welk soorten halterschijven zijn er en hoe veel gewicht heb je eigenlijk nodig? Wij beantwoorden al je vragen over halterschijven.
 3. Kies de juiste olympische halterstang Kies de juiste olympische halterstang Bij krachtsport is een halterstang natuurlijk onmisbaar. De belangrijkste oefeningen worden allemaal uitgevoerd met een halterstang. Welke is het beste voor jou?
 4. Welke trainingsbank is het beste voor jou? Welke trainingsbank is het beste voor jou? Je homegym is niet compleet zonder een trainingsbank. Lees hier welke het meest geschikt is voor jou.

Gerelateerde producten

  1. Rubbermat 10 mm - Rol 10,5 m²
   Rubbermat 10 mm - Rol 10,5 m²
   € 289,00 incl. btw
  2. Rubbermat 8 mm - Rol 10,5 m²
   Rubbermat 8 mm - Rol 10,5 m²
   € 235,00 incl. btw
  3. Rubbermat 50 x 50 x 1 cm
   Rubbermat 50 x 50 x 1 cm
   € 7,50 incl. btw
  4. Rubbermat 100 x 100 x 1 cm
   Rubbermat 10 mm

   v.a. € 7,50 incl. btw

  5. Kunstgras
   Kunstgras

   v.a. € 649,00 incl. btw

  6. Puzzelmat 100 x 100 x 1,7 cm
   Puzzelmat 100 x 100 x 1,7 cm

   v.a. € 3,50 incl. btw

  7. Puzzelmat 100 x 100 x 2 cm
   Puzzelmat 100 x 100 x 2 cm

   v.a. € 7,90 incl. btw

  8. Rubbermat 5 mm - Rol 12,5 m²
   Rubbermat 5 mm - Rol 12,5 m²

   v.a. € 265,00 incl. btw

  9. Puzzelmat 96 x 96 x 1 cm - Zwart
   Puzzelmat 96 x 96 x 1 cm - Zwart

   v.a. € 35,90 incl. btw