1. Let op: het is erg druk, houd rekening met een levertijd van circa 3 tot 5 werkdagen. Meer informatie.

  Let op: levertijd circa 3-5 werkdagen. Meer informatie.

 2. De nieuwe ATX App is live! Download en probeer nu

 3. Gratis verzending in Nederland vanaf €2.500,-

 4. Onze retourtermijn is verlengd tot 30 dagen

Alles wat je moet weten over de Nike Savaleos

Alles wat je moet weten over de Nike Savaleos De nieuwe gewichthefschoen van Nike is verkrijgbaar. Lees hier meer over de kenmerken en de prijs.

Nike wil niet achterblijven wanneer het gaat om de eisen die sporters stellen aan hun schoenen, dus hebben ze geen vertraging opgelopen bij het creëren van een nieuwe schoen die geschikt is voor zowel professionele gewichtheffers als voor amateurs. De Nike Savaleos wordt in het voorjaar van 2021 uitgebracht en is dan ook direct verkrijgbaar bij Fitness Seller. Deze release komt voor velen als een verrassing, aangezien deze nieuwe schoen nog nergens werd aangekondigd.

Als je denkt dat de Savaleos een voortzetting is van die andere gewichthefschoen van Nike – de Romaleos – dan heb je het mis. Nike wil met dit model namelijk een alternatief aanbieden met unieke kenmerken en een lagere prijs. De nieuwe Savaleos is namelijk ontworpen voor gewichtheffen maar kan ook worden gebruikt voor Crosstraining.

Kenmerken van de nieuwe Nike Savaleos

De Nike Savaleos is een compleet nieuw schoeisel, met enkele kenmerken die lijken op de Romaleos. Deze laatste begon als een soort hybride gewichthefschoen die ook gebruikt kon worden voor sommige Crosstraining workouts maar met de komst van de nieuwere uitvoeringen (zoals de Romaleos 4) werd de schoen meer en meer exclusief voor olympisch gewichtheffen. De nieuwe Savaleos valt daar mooi tussenin en kan ook prima bij andere workouts en trainingen worden gedragen, waardoor het gat dat de Romaleos heeft achtergelaten goed wordt gevuld.

Het materiaal van de Nike Savaleos De klittenbandsluiting van de Nike Savaleos

De verhoogde hak van de Savaleos is volgens Nike circa 12-15 mm hoog, dat is dus een stukje lager dan de 20 mm verhoogde hak van de Romaleos 4. Hierdoor kan de voet zich beter aanpassen bij het uitvoeren van oefeningen buiten het spectrum van het traditionele gewichtheffen, zoals squats, deadlifts en thrusters. De klittenbandsluiting houdt de voet veilig op zijn plaats tijdens de zwaarste lifts. Bovendien is de hiel ontworpen om gemakkelijker te glijden bij het uitvoeren van handstand push-ups. De gewatteerde tong is voorzien van een treklipje waarmee je de schoenen gemakkelijker aantrekt. Ten slotte is de platte, brede zool van de Nike Savaleos vrijwel hetzelfde als die van de Romaleos 4, voor een stabiele en veilige basis onder de druk van serieuze, zware gewichten.

De hiel van de Nike Savaleos De zool van de Nike Savaleos

Releasedatum en prijs

De Nike Savaleos wordt in het voorjaar van 2021 uitgebracht en is dan ook direct verkrijgbaar bij Fitness Seller. De Savaleos zal bij de release verkrijgbaar zijn in drie kleuren: zwart, wit en grijs met gele accenten. De prijs zal rond de € 120 komen te liggen en daarmee is de Savaleos aanzienlijk voordeliger dan de Romaleos, waardoor dit een interessante optie is voor beginners en een serieuze nieuwe concurrent voor de goedkopere gewichthefschoenen van andere merken.

Wanneer moet je deze schoen kopen?

Als je een beginner bent in gewichtheffen of als je een professionele schoen zoekt die de focus legt op gewichtheffen maar tegelijkertijd ook gedragen kan worden tijdens Crosstraining workouts en andere trainingen, dan is de Nike Savaleos een geweldige optie. Dit model is een stuk voordeliger geprijsd dan de Romaleos 4 die puur voor gewichtheffen ontworpen is. Bekijk ook deze video-review van As Many Reviews As Possible waarin een eerste indruk van de Nike Savaleos wordt gegeven.

Gerelateerde berichten

Gerelateerde producten

  1. Nike Savaleos - Zwart
   Nike Savaleos - Zwart
   Zo laag als € 89,00 incl. btw Normale prijs € 119,00 incl. btw
  2. Nike Savaleos - Grijs
   Nike Savaleos - Grijs
   Zo laag als € 89,00 incl. btw Normale prijs € 119,00 incl. btw
  3. Nike Savaleos - Wit
   Nike Savaleos - Wit
   Zo laag als € 89,00 incl. btw Normale prijs € 119,00 incl. btw