1. Let op: het is erg druk bij onze vervoerders. Meer informatie

  Let op: drukte bij vervoerders. Lees meer

 2. De nieuwe ATX App is live! Download en probeer nu

 3. Gratis verzending in Nederland vanaf € 2.500,-

 4. Onze retourtermijn is verlengd tot 30 dagen

 5. Kopersbescherming en 3 jaar garantie op onze gecertificeerde equipment

Neem een kijkje in The Allrounder van Gungnir

Neem een kijkje in The Allrounder van Gungnir The Allrounder is de innovatieve halterstang van Gungnir met ingebouwde sluitingen. Bekijk hoe hij wordt gemaakt.

Wat zit er precies in The Allrounder?

Het ontwerp van deze halterstang is geen toeval. Gungnir heeft drie jaar lang dag en nacht gewerkt aan de ontwikkeling van deze halterstang, waarbij ze talloze iteraties en mislukkingen hebben doorgemaakt om uiteindelijk te eindigen bij het huidige ontwerp dat de krachtsport wereld op zijn kop heeft gezet. Door middel van uitgebreide tests, zowel in sportscholen als in valtestmachines, heeft Gungnir geëxperimenteerd met tientallen verschillende materialen voor de coating, de staallegering en voor de revolutionere SlideLocks – de ingebouwde sluitingen in de sleeves van deze halterstang. Om nog maar te zwijgen van het ongelooflijk moeilijke proces om de juiste leveranciers te vinden voor de verschillende op maat gemaakte onderdelen die tot nu nog niet eens bestonden.

Dit alles heeft geleid tot de ontwikkeling van deze uiterst solide en duurzame oplossing voor zowel professionele gewichtheffers als hobbylifters. Hier volgt een samenvatting van de belangrijkste componenten die deze halterstang zo speciaal maken.

Machinaal bewerkte sleeves

Samen met de SlideLock zijn de sleeves van The Allrounder niet zo geheimzinnig, want met één blik op deze halterstang is dit het eerste dat opvalt. Wat wel een stuk geheimzinniger is, is het materiaal dat gebruikt wordt voor het maken van deze unieke sleeves. Het staal is een zorgvuldig geselecteerd hoogwaardig staal dat zowel sterk als veerbaam tegelijk is, waardoor de groeven sterk genoeg zijn om zelfs bij de hoge krachten die vrijkomen bij het afwerpen van de halterstang niet af te breken. Het hoogwaardige staal is bewerkt door geavanceerde, ultramoderne CNC-machines, die samen met een bekwame operator een zeer nauwkeurige sleeve produceren met een strakke pasvorm voor maximale weerstand tegen afwerpen en slijtage. De sleeves zijn gecoat met chemisch aangebracht nikkel, deze coating is speciaal in zijn hardheid en hechtingseigenschappen, en geeft een gelijkmatige laagdikte op de sleeve die lang meegaat, zelfs als de halterstang veel gebruikt wordt.

De SlideLock

De SlideLock is wat The Allrounder uniek maakt. Deze ingebouwde sluitingen zijn gemaakt van klasse 5 titanium. Dit is een ongelooflijk sterk en taai titanium dat vaak wordt gebruikt in de ruimtevaart en in racewagens. Een krachtige neodymiummagneet in het midden helpt de SlideLocks op hun plaats te blijven, zelfs bij vallen en stoten. Gungnir heeft de sluitingen uitgebreid getest in een valtestmachine die de variëteiten van duizenden echte valpartijen simuleert. In deze tests hebben ze de halterstang laten vallen vanaf een hoogte van 1,6 meter geladen met 320 kg gewicht en vanaf 2,2 meter hoogte met 90 kg. Daarnaast werd de tandsterkte van de sluitingen getest in een hydraulische pers waarin de sluitingen een verticale druk van maximaal 15.000 kg doorstonden, terwijl alles perfect intact bleef.

De steel

Het materiaal dat Gungnir voor de steel heeft geselecteerd is een hoogwaardig staal met een draagvermogen van meer dan 650 kg en een treksterkte van 216.000 psi. De steel is in Zweden gecoat met echt hardchroom, dat vaak wordt gebruikt voor hoogwaardige zuigers in de olie- en gasindustrie. Hardchroom staat bekend om zijn uitstekende slijtvastheid door de extreem hoge hardheid en uitstekende corrosiebestendigheid. De whip (vering) van de steel is vergelijkbaar met andere halterstang met dezelfde diameter. Dit betekent dat als je gewend bent aan een halterstang met 28 mm diameter, The Allrounder je vrijwel dezelfde whip zal geven.

De knurling

De knurling is zorgvuldig uitgebalanceerd om te passen bij zowel trainingen met een hoog aantal herhalinen als bij zwaar liften. De center knurl is wat milder gemaakt zodat squats of cleans nog steeds goed te doen zijn zonder je rug of borst open te schuren. Om een ​​verbeterde grip op microniveau te geven, is de hardchromen coating gemaakt met een satijnen afwerking, waardoor de schacht een volledig unieke blauwgrijze uitstraling krijgt. De combinatie van de medium knurling en micro-ruwheid van de finish is door veel professionele atleten beschreven als "een goede grip die het gevoel geeft al met grip chalk behandeld te zijn".

De lagers

Gungnir heeft goed nagedacht over de keuze van het lagersysteem van de Allrounder. Ze wilden een bar maken die weinig onderhoud vraagt ​​en toch een lange levensduur heeft. Daarvoor bleken bronzen bussen van hoge kwaliteit de juiste keuze  te zijn. De bronzen bussen bevatten bovendien ruitvormige holtes die gevuld worden met smeermiddel. Deze holtes fungeren als reservoirs om tijdens gebruik geleidelijk smeermiddel vrij te geven. Dit zorgt ervoor dat er minder snel en minder vaak onderhoud nodig is en dat de startwrijving in een lift wordt verlaagd, terwijl ook een soepele stop wordt gegeven, wat van cruciaal belang is voor gewichtheffen.

Het smeermiddel

Er is vet en er is goed vet. Na veel testen werd ontdekt dat MoS2 vet het beste is voor The Allrounder. Dit type vet is een combinatie van droge en natte smering. De MoS2-deeltjes fungeren als een droge microbarrière bovenop de metalen met een lage wrijving, terwijl het natte deel van het vet zorgt voor een gelijkmatige verdeling en grip in de holtes van de bussen. Het vet is zeer stroperig (plakkerig) waardoor het lang blijft zitten. Dit beïnvloedt de duurzaamheid van de spin zonder enig effect te hebben op de prestaties of in het gebruik.

Gungnir of Norway

The Allrounder wordt met passie en zorg gemaakt in Noorwegen.

Gerelateerde berichten

Gerelateerde producten

  1. Gungnir Dumblers
   Gungnir Dumblers
   € 549,00 incl. btw
  2. Gungnir Allrounder 20 kg
   Gungnir Allrounder 20 kg
   € 699,00 incl. btw